5 korakov za čudovito foto knjigo

Ravnokar ste odložili svoj telefon ali fotoaparat in nadušeno ugotovili koliko lepih spominov ste doživeli z najbližnjimi tekom letošnjega poletja. Pikniki, morje, koncerti, rojstnodnevne zabave, pohod v gore ali le ležanje na travi. Vsi ti neverjetni trenutki zabeleženi v digitalni obliki. Potem mine leto in zadeva se ponovi. Spomini, ki vam prinašajo nasmeh na obraz se kopičijo na telefonu, računalniku ali spominski kartici.

5 korakov za čudovito foto knjigo iz potovanja

Niste edini, s tem se spopadamo vsi. Obstaja pa boljši in varnejši način shranjevanja teh fotografij. In to je foto knjiga; nekakšna naslednjica že skoraj pozabljenega foto albuma, v katerega smo skrbno vstavljali tiskane fotografije naših spominov. V svoji posodobljeni različici vam ponuja kreativnejše in preprostejše hranjenje dragocenih trenutkov. Zato vam bomo s pomočjo tega bloga predstavili 5 korakov, kako pripraviti čudovito foto knjigo, katero boste z veseljem delili z vašimi bližnjimi. Pa začnimo :)


1. Izberite tematiko

Narediti potrebne korake, da natisnete vaše fotografije, je včasih mučno. V resnici bi ta proces moral biti zabaven, saj v bistvu podoživljate spomine s tem, ko izbirate najboljše fotografije. Ne glede na to, koliko fotografij imate, najprej morate določiti tematiko posamezne knjige. Obstaja veliko načinov za pristop k temu, zato glejte na to na odprt način in se ne omejujte z detajli. Vzamimo kot primer potovanja. Najprej pomislite koliko potovanj je za vami v tem letu. Če je odgovor ta, da ste imeli več kot 3 potovanja, ki so trajala več kot en teden, potem boste razmišljali o tem, da naredite foto knjigo za vsako potovanje, saj verjetno imate več kot dovolj fotografij za posamezno. Če imate več potovanj, ki so trajala zgolj 2 ali 3 dni, jih boste morda skušali ujeti v eno foto knjigo pod tematiko “Utrinki iz potovanj v letu 2018”. To lahko potem ponovite vsako leto.


2. Izberite in organizirajte fotografije

Če želite ustvariti foto knjigo, je seveda pomemben korak izbor fotografij. Že prej si lahko ustvarite album na telefonu, da je potem prenos na računalnik hitrejši, ponekod pa lahko to naredite tudi neposredno preko telefona. Ne veste, kako začeti? Na srečo imamo pravi nasvet za vas. Najprej razvrstite fotografije glede na leto, mesec in kraj potovanja ter poskrbite, da izberete vse fotografije, kjer so ujeti ključni trenutki vaših potovanj. Če menite, da vam kaj manjka, še enkrat preglejte vse fotografije, ki ste jih naredili, da kaj ne zgrešite.

PRO nasvet:
Če v kratkem planirate potovanje, pričnite z organizacijo fotografij na prvem koraku. Ustvarite album in vanj nalagajte fotografije iz dotičnega potovanja. Ko boste potovali, pa dodajte v glavno mapo še mapo za vsak dan. To vam bo pomagalo ohraniti organiziranost od začetka in tako boste zmanjšali čas, ki je potreben, da ustvarite foto knjigo.
 

3. Izberite vrsto foto knjige

Ena od zahtevnejših odločitev, ki jo morate narediti, je, da izberete vrsto foto knjige. Pri nas so najbolj priljubljene foto knjige s trdimi platnicami (oglejte si jih tu >>). Vsekakor pa je res, da z prav nobeno obliko foto knjige ne boste zgrešili, saj je vsaka po svoje unikatna.

Preden izberete foto knjigo pa upoštevajte koliko fotografij boste vključili. Nekatere foto knjige lahko vsebujejo več fotografij kot druge, zato je dobro, da veste, koliko jih želite vključiti. Naš nasvet je: manj je več. Vključite le nekaj fotografij na stran, mogoče samo eno, saj tako zares izpostavite ključne utrinke vašega potovanja, tako da je v ospredju en izsek in ga noben drug v tistem trenutku ne zasenči.


4. Povejte svojo zgodbo

Sedaj, ko ste izbrali, katero foto knjigo boste pripravili, je čas, da jo oblikujete in poveste svojo zgodbo. Najbolj pomemben nasvet, ki ga tukaj imamo za vas, je, da se pri tem zabavate. Pripovedovanje zgodbe s pomočjo fotografij ni zgolj vznemirljivo, ampak vam naj pomeni nagrado za to, kar ste doživeli. Kako narediti ta proces zabaven? Nekaj namigov:
 
  • Ne obremenjujte se s tem, da bi fotografije postavili v kronološko zaporedje. Raje izberite primerne barve in tone, ki bodo podpirale vašo zgodbo o potovanju. To vam bo tudi prihranilo čas, ko bi razmišljali, kaj ste doživeli najprej.
  • Izberite naslov, ki bo ponazarjal vašo tematiko. Lahko se tudi poigrate in namignete na vsebino. S pomočjo podnaslova pa boste potem odkrili, za katero potovanje gre.


5. Podoživite trenutke s pomočjo foto knjige

Ko zaključite z urejanjem foto knjig, to pomeni pričetek vaše kolekcije. Ko jih prejmete, jih z veseljem pokažite drugim. Konec koncev je to namen, da delimo svoje nepozabne utrinke z drugimi in jih podoživimo skozi fotografije. 

Verjamemo, da bo foto knjiga na vas naredila velik vtis, da boste še naprej iskali priložnosti, da ujamete vse nepozabne trenutke, ki se jih boste s pomočjo foto knjig radi spominjali vedno znova in znova. 
DigiFot Blog

Še niste prepričani? Pokličite 080 17 60 ali pišite na info@digifot.com

Potrudili se bomo in vam odgovorili na vsa morebitna vprašanja.
Kontakt s podjetjem